Bilder på lägenheten

Okej, ni får bilder från mobilen på lägenheten, så kvalitén är inte alls bra - men ni ser nog vad det föreställer.

Min etta på 39 kvadrat

Vardagsrum/Sovrum




Som ni ser är det inget på väggarna förutom en liten spegel som inte ens ska vara där. Men jag flytta in i förrgår, så jag har inte hunnit så mycket :) Det kommer! Tvn står en liten bit framför bordet, därför syns den inte.

Hall



Min söta lilla hall med en byrå. Hatthylla och skoställ är på gång!

Toalett




Toaletten med badkar (!). Kaklad och oootroligt mysig! Inredd i grönt :)

Kök




Köket är stort och jättefint! Där har jag inte heller så mycket på väggarna, men en klocka sitter uppe och mer ska det bli, wiii


Det är många smådetaljer som är kvar att fixa, men visst är den fin min lilla lya? hihi

Myssssss

I fredags förmiddag kom äntligen Henrik. Jag har verkligen hunnit sakna ihjäl mig på fem dagar, hihi. Vi gick hem till mig (till Karlsgatan) och lämnade hans väska och han fick även kolla in lägenheten. Sen gick bort mot stan för att äta pizza och bara prata om allt mellan himmel och jord. Dock var min man väldigt trött eftersom han hade fått gå upp klockan 6, och för någon som är så morgontrött som Henrik Milton så är det inte klokt. Men vi tog bussen till Universitetet och till mitt studentrum där vi kollade lite på film och myste.

Sen kom pappa och det blev full rulle. Väskor skulle bäras upp till lägenheten, soffor skulle konkas in, sängar skulle hämtas, mer väskor skulle bäras upp! Sen kom mamma och Karin, vilket inte gjorde hela mer lugnt. Soffor skulle monteras, sängar skulle monteras, gardiner skulle sättas upp, porslin skulle ställas in, alla skulle titta, alla skulle se. Sen skulle alla sova över hos mig i min lilla etta på 39 kvadrat. Mysigt, och faktiskt inte speciellt trångt. Men oj, vilken jobbig fredag.

På lördags morgonen åkte pappa för att köpa en bil, så nu är vi stolta cabägare som mamma skulle uttrycka sig. Mamma, jag, Karin och Henrik åkte istället till Ikea för att köpa soffbord, hatthylla, speglar, badrumsmatta, duschdraperi, handdukar - ja, you name it! Sen fick Henrik äran att hjälpa mig att få ihop allt, duktig man måste jag säga!

Sen åkte mamma och Karin hem och jag och Henrik fick äntligen lite mer tid för oss själva. Vi gick och åt maaaaassa god mat på Jensens Böfhus och sen gick vi och kolla på Avatar på bion. Bra film, god mat och underbart sällskap gjorde lördagen till en fantastiskt bra dag!

Dock är det dags för avfärd idag. Tåget går klockan 15.10 till Linköping. Vill allra helst att han bara ska stanna här föralltid. Men jag vet att det inte funkar rikitgt så. Som tur är så åker jag hem på torsdag eftermiddag så då ses vi äntligen igen!

Nu ska jag väcka honom så vi hinner äta frukost innan vi ska se reprisen på Robinson som vi missa igår!

PUSS!

Shoppingdag

Idag har jag varit på marknad, fikat/lunchat, pratat massa strunt, skrattat, shoppat och haft det riktigt, riktigt roligt! Jag har hängt hela dagen med Karin och Stina, två superhärliga tjejer som jag stormtrivs med :)

Här kommer lite bilder på dagens inköp. Bilderna är tagna med mobilen, så kvalitén suger - så ni vet.





Det blev
  • En tröja med dragkedja från Only
  • En "pluggmugg" som jag, Stina och Karin köpte likadana, hihi. Från Indiska
  • Två temuggar med söta hjärtan på (en till mig, en till Henrik). Från Indiska
  • Två söta mosaikhjärtan, från Indiska
På fredag ska jag flytta. Roligt, spännande och läskigt, hihi!

PUSS!

Att flytta ifrån den man älskar

Att flytta hemifrån är fantastiskt. Så otroligt härligt att få ha något eget, något som jag känner att det är sitt. Men att flytta hemifrån är ingen dans på rosor. Det har det i alla fall inte varit för mig. Att flytta ifrån Henrik har varit bland det dummaste och det jobbigaste jag varit med om. Men samtidigt visste jag att jag behövde göra det här för min skull. Jag behövde verkligen komma hemifrån. Få växa i mig själv. Lära känna nya människor. Få känna frihet. Och hade Henrik inte stöttat mig så mycket som han gör så hade jag aldrig klarat det. Jag saknar honom jämt, hela tiden. Det gör ont att veta att han flera mil ifrån mig, när jag faktiskt kan vara hos honom. Och jag kunde inte begära att han skulle följa med mig hit. Han har precis fått fast jobb och har äntligen hittat en fantastiskt fin lägenhet. Jag kan inte begära av honom att ge upp det. Så därför har jag inte gjort det.

Men det jag vill säga är att ja, det är skitjobbigt att vara ifrån varandra. Men vi har bestämt oss, vi ska vara tillsammans. För det vi har är så sjukt speciellt. Och vill man så går det att bo flera mil ifrån varandra. För vi ses trots allt på helgerna, och jag kan tala om att det finns inget som är så bra som helger - jag älskar dom! Och jag älskar Henrik och jag kan inte vara utan honom, så vi klarar det här. För vi är ämnade att vara tillsammans.


Jag älskar honom

Dreaming with a broken heart



Guys, this is so beautiful.

När du drömmer med ett brustet hjärta är att vakna den svåraste delen.

Shit, det är så fint och jag blir verkligen berörd när jag ser det.
Ibland önskar jag att jag verkligen hade satsat på dansen.

Ingen kamerasladd!

Tyvärr kan jag inte ladda upp några bilder på mitt rum eller på lägenheten än, för jag kan inte hitta min sladd till datorn ... men så fort den dyker upp kommer det bilder!

Idag har jag och min seminariegrupp förberett uppgiften som vi har tills på torsdag. Det gick riktigt bra så nu har vi inget att oroa oss för :)

Imorgon ska jag fika med Karin och Stina, vilket ska bli jättekul! Hoppas det blir på Espresso house så jag får dricka lite chailatte - i loooove it! hihi!

Nej, nu ska jag titta på en film, eller kanske packa ihop lite saker inför fredagens flytt ... men det orkar jag nog inte, film får det bli!

På fredag kommer äntligen min älskling, ååååååh vad jag LÄNGTAR ♥

PUSS!

Henrik



Jag har verkligen den absolut bästa pojkvännen i hela världen. Och jag överdriver inte, det finns ingen som är som honom. Han är en gentleman, en romantiker, en äkta lyssnare, en tröstare, en humorist - han är allt. Men framförallt är han verkligen en bästa vän. Efter åtta månader tillsammans så har jag sett vilken tvättäkta vän han är, han sviker aldrig, finns alltid där och man har alltid roligt när man är tillsammans med honom. Jag är så sjukt lycklig över att få vara tillsammans med honom, att både se sån kärlek och sån vänskap i våran relation gör det så himla speciellt. Han är mitt hjärta, min själ, mitt allt. Jag har verkligen den absolut bästa pojkvännen i hela världen.

Le Love


Mycket nytt - mycket skoj

Att flytta till en ny stad innebär otroligt mycket nya saker, det är en sak som är sann. Att flytta till en stad som man i stort sett aldrig har varit i förut är ganska knäppt egentligen, men väldigt spännande!

Något jag har insett med skolan är också att det krävs mycket arbete, det är svåra böcker, svåra ord och svåra uppgifter - men jag har bestämt mig för att klara det och då ska jag göra det också!

Som tur är börjar man lära känna många nya kompisar när man börjar på universitetet. Jag har träffat flera trevliga människor och en av dom, Karin, har till och med hunnit att visa mig stan. Vilket var himla bra eftersom jag inte hittar! Vi gick runt och kolla lite, shoppa och fika. Sen följde jag med henne hem till henne och träffade hennes pojkvän, Erik, som också är otroligt trevlig och en mäster kock! Han laga supergod mat till mig och Karin, jag borde nog gå dit varje dag, hihi! Karin och jag har bestämt att vi ska hjälpas åt att plugga och peppa varandra också, braaaa!

Hon går också på friskis och svettis där jag hade tänkt börja träna, så jag ska hänga med henne nån dag! Och när vi satt och fikade började vi prata om friskis och då sa jag att jag då kommer ha två kompisar på friskis. För hon som jag ska hyra lägenheten är intstruktör där och det roligaste var när Karin fråga vem det var och jag sa att hon hette Sarah och Karin inser att det är hennes bästa kompis flickvän så blev det ett himla liv och Karin följde då med mig sen och kolla på lägenheten och för att hälsa på Sarah, hihi - för kul!

Well well, nu ska jag läsa lite i min bok som jag ska ha seminarium om nästa vecka. Och hängde ni inte med så bra i inlägget så är det förståeligt - just nu är det så mycket som händer och det är svårt att få ner allt i ord så det blir begripligt ... aja! NU ska jag läsa!

PUSS!



LÄGENHET!

Ååååh, idag är en bra dag!!

IDAG HAR JAG FÅTT EN LÄGENHET!

Igår ringde jag på en lägenhet på blocket, efter att den hade legat inne 10 minuter och som tur var så var jag den första som ringde (inte ovanligt att lägenheter är uthyrda efter två minuter - bostadsbrist!) så ikväll var jag och titta på den!

Det är en etta på 39 kvadrat, så det är ett eget kök och sen ett vardagsrum som man då får ha som sovrum också. Och så är det en liten balkong! Har ännu inga bilder, men det kommer när jag flyttat in, iii

Hon som bor där nu flyttar ut i helgen så lägenheten är min på måndag! Men eftersom jag behöver flytthjälp från mamma och pappa så flyttar jag inte in fören på riktigt fören nästa helg. Men det känns bra, då hinner jag fixa i ordning och plocka ihop mina grejer här i mitt lilla rum nu.

Är verkligen jätteglad! Lägenheten ligger 10 minuter från stan, 5 minuter från resecentrum och ungefär 20 minuter (med buss) till universitetet. Känns skönt att få komma ner till centrum lite, man fastnar lätt i nån slags "universitetsbubbla" när man bor som jag gör.

Så som sagt så är det en bra dag idag!

wiiiiiii

Fel prinsessa!

Jag la visst upp fel mobil som jag ska köpa!

Här kommer den rätta prinsessan!




En samsung touchwiz

På väg mot Örebro

Nu sitter jag på tåget mot Örebro. Alldeles ensam ... Näää! Nu ska vi inte sitta här och grina! Ska bli spännande, men också lite läskigt att sova i mitt lilla rum för allra första gången. Förhoppningsvis går det bra :) Annars kan jag ju alltid titta på en film, sitta vid datorn eller kolla på TV. Så det löser sig alltid, hihi.

I fredags åkte jag till Vimmerby och hjälpte mitt hjärta att flytta. Så nu har han kommit i ordning! Verkligen en jättefin lägenhet han har fått - jag älskar den! Som tur är får jag bo där på helgerna när jag kommer hem, känner mig nästan som en veckopendlare, hehe!

Helgen har varit helt underbar! Jag och älskling har gjort allt och ingenting. Han festa med sina killkompisar i fredagskväll så då var jag och myste med Lina och Lollo - vilket var välbehövligt! Men det är det väl alltid skulle jag tro ;) hihi! I lördags tog vi en rejäl sovmorgon och åkte sen till trollgatan (Henriks föräldrar) för att äta god mat och så var det självklart fotboll! MEN jag fick följa med Susanne när hon skulle uträtta lite ärenden på jysk och Ica - mycket roligare! När vi sen åkte tillbaka till lägenheten städade vi, för det var lite stöktigt efter flytten och allt. På kvällen sen kom Manne och Lollo och hälsade på. Så vi såg på Robinson tillsammans och åt godis! Myyys! :) När dom hade gått sen bestämde vi oss för att titta på Wallander - skytten. Den var faktiskt riktigt bra tyckte jag :) Sen var klockan väldigt mycket och vi bestämde oss för att sova. Och idag har vi inte gjort nåt speciellt alls. Jag åkte hem vid halv tre tiden och nu sitter jag här på väg till Örebro, hihi!

Nehe, nu ska jag nog facebooka lite - wiii!

PUSS!

En ny prinsessa


Den här lilla rosa prinsessan ska bli min! wiiii

Örebro Universitet

Oj oj oj! Vilken dag!
Idag var alltså dagen då fröken Hanna Jonsson skulle börja på Örebro Universitet.

Min snälla pappa hade lovat att skjutsa upp mig på morgonen, jag började vid halv tio. Och som den tur jag har så fick jag i måndags eftermiddag ett boende - vilket jag inte hade haft innan! Så istället för att vara framme vid halv tio skulle pappa och jag vara i Örebro vid halv nio för att jag skulle kunna ställa in mina saker i mitt rum/lägenhet (bor i studentkorridor). Detta betydde att vi fick åka halv sex i morse - vilket i sig betydde att vi gick upp HALV FEM! Inte direkt mänskligt för en som har varit arbetslös i ett halvår ...

Men hur som helst så kom vi fram och jag kunde ställa in mina saker i mitt nya hem. Dock var det mindre än vad jag trott och så fanns det inga gardiner, inga växter, ingen lampa i fönstret och detta var alltså en möblerad lägenhet. Det fanns alltså bara en säng och ett skrivbord. Men som student kanske man inte behöver mer? hm.

Sen blev klockan mycket. Dags att hitta till aulan = hjälp! Jag hittar ju inte på det där stället ... Men jag kom fram, till och med i tid! Wiii! Sen börja det läskiga på riktigt! Där stod lilla jag, ensam och övergiven (tyckte jag i alla fall). Tiden gick - det var info i aulan, det blev rundvandring på campusområdet, mer info och fortfarande en ensam Hanna. Shit tänkte jag, jag kommer inte få några vänner ... Men det allra värsta var när mina guider sa att det skulle bli lunch. LUCNH?! paaaanniiiiikkkk! Hatar när man inte känner någon och man måste sitta ensam och äta, ni vet!

MEN
då kom en blond tjej fram till mig:
- Visst gick vi i samma vandringsgrupp?
- Ja, jag tror det. Svara jag så snällt
- Okej, men var det lunch nu eller?
- Jo, tyckte dom sa det.
- Är det okej om jag hänger på dig?
- ABSOLUT!

Och så fick Hanna Jonsson sin första vän i Örebro. Jonna heter hon och kommer från Stockholm. Vi hade mycket gemensamt och prata om allt möjligt. Vi hängde ihop hela dagen sen faktiskt - riktigt kul!

Sen rulla dagen på, mer info, info och info och sen var dagen slut i princip. Meningen var att jag skulle stanna kvar i Örebro tills på lördag. Men när jag insåg att ingen annan och speciellt inte Jonna skulle vara kvar så bestämde jag mig för att åka med pappa hem igen.

Så efter en fullspäckad dag med MASSA nya intryck sitter jag nu i mitt trygga Björkfors och skriver detta lilla inlägg! :)

Vill också bara påpeka att jag har köpt TVÅ nya böcker idag som jag ska ha användning för på måndag!
Att tänka sociologiskt och Sociologiska perspektiv heter dom - intressant va? ;)

Nepp, dags att sluta skriva. Förstår om ni inte palla läsa allt - det är okej! Men det var ungefär min dag, på söndag åker jag tillbaka och hoppas på att kunna installera mig lite mer, förhoppningsvis blir det bra!

A LOTS OF LOVE

Hanna

Den stora flytten ligger bakom hörnet

I morgon smäller det, i morgon är jag Örebrobo. Det känns fruktansvärt läskigt, nervöst och ensamt. Men jag hoppas att det snart är över. Att jag snart är insatt, hittar och har vänner. Snälla rara gud, låt det gå fort!

För er som inte vet kommer jag att bo i studentkorridor tills jag hittar en egen lägenhet - det är nämligen inte det lättaste. Snälla rara gud, låt det också gå fort!

Så just nu ligger massa kläder och saker på min säng, på golvet och en del hänger till och med i lampan. SUCK! Jag kommer aldrig bli klar med min packning. Men men, kommer kanske hem redan i helgen så då får väl lite andra saker följa med då. Bara jag får med det viktigaste i morgon.

Nervös, nervös tjej! Just nu hinner jag inte riktigt vara förväntansfull och glad - utan det mesta känns mest pirrigt och stressigt. Men förhoppningsvis känns allt mycket bättre i morgon, när jag börjar komma i ordning!

Vi hörs mer då!

LOVE

Baby, I love you





But I see your true colors
, shining through, I see your true colors,  and that's why I love you, so don't be afraid to let them show, your true colors ...

HEJ BLOGGEN!

Jag har bestämt mig för att komma tillbaka!

Så en liten snabb update nu då:

  1. Jag flyttar till Örebro på onsdag - hjääääälp
  2. Myslunch med Lollo och Lina idag
  3. Måste börja packa
  4. Har magvärk
  5. Är nervös
  6. Är förväntansfull
Jaa, som ni ser är det mycket som pågår, hihi. Mest är det massa känslor som virvlar omkring i mig inför Örebro på onsdag. Tänk om jag inte hittar dit? Tänk om jag inte får några vänner? Tänk om jag går runt och bara ser ut som en idiot från landet? Det är mycket som pågår inom mig. MEN förhoppningsvis blir det bra! :)

Idag har jag lunchat med mina bästa - Lollo och Lina. Det var ingen avskedslunch utan en mer Hej då, vi ses snart igen lunch! Bra va? hihi

Förresten, jag tycker att alla bara går och förlovar sig ... När är det MIN tur? hihi
Det kommer dock inte hända än på ett tag, men visst blir man sugen på en fet ring på lilla fingret ;)

Nehe, dags att försöka fixa i ordning här hemma. Kanske seöver vad man ska ha med sig. Tur att jag har hela dagen i morgon på mig att packa!

PUSS!

Onödigt vetande

I morgon åker jag till Kläppen - borta en hel vecka

Jag kom in i Örebro - jag ska flytta

Trött på att blogga, så vi får se vad som händer. Kanske återhämtar mig ... hihi

RSS 2.0