Fotboll, fotboll och regn!

Igår var det Bullerby Cup och hjärtat som gällde! Jag måste säga, trots att Henke inte tror mig, så var cupen ganska mysig. Många föräldrar, syskon och mor-och farföräldrar som var och kolla på alla dessa miljoner barn som spela. Vi strosade mest runt och kolla på lite olika matcher och pratade (eller notera Henke prata) med folk. Till min stora besvikelse så var tröjorna från Hwila, alltså vita och tråkiga. Inte alls från läskfabriken som jag trodde och hade hoppats på ... suck. Kanske kan sno en från familjen Milton eftersom dom har sådär en hundra tusen stycken ;)

Framåt kvällskvisten så såg vi att himlen började mörkna rätt så rejält och rätt som det var så stod regnet som spön i backen. Ni anar inte hur mycket det regnade! Men vi hade turen på vår sida, vi hade hunnit under tak innan regnet börjat. Så vi var ändå hyfsat torra men rätt så kalla! Men efter en halvtimme var det värsta över och solen började titta fram igen. Och efter att behövt avbryta matcherna så kunde man sätta igång dom igen, till alla spelares förtjusning. Henke skulle döma en match då, så då kolla jag på den  också och försökte svara på kluriga frågor om fotboll till nån som undra, men jag tror jag svara rätt ;) Är ju inte direkt en expert liksom, hihi.

Men när matchen var över så drog vi oss hemåt, på vägen hyrde vi Benjamin Buttons otroliga liv och kröp sen ner under ett varmt täcke och hade filmmys - precis som jag älskar!

Nu ska jag snart till jobbet men först ska jag äta pannkakor, mums! I morgon åker mamma, pappa och Karin på minisemester så då blir jag ensam i huset - gud så skönt!

PUSS!


Måste erkänna att jag var lite besviken på filmen, men annars var den rätt så bra!

En gång gick jag, Lollo och Mich i ettan









En liten hyllning till mina gamla, kära vänner Louise och Michelle, jag tycker om er!

Bullerby Cup tydligen, hihi

Ännu en sovmorgon stod på schemat, fantastistk! Jag gillar det här! Lite skumt var bara att när jag gick och la mig så tog jag av mig nattlinnet för att det var så varmt, men när jag vakna hade jag det mig ... hm!

Idag är det Bullerby Cup som står högst på listan, ska möta upp Henkeman klockan tre vid Konsum och sen så bär det av. Vi får väl se hur detta nu ska bli, men förhoppningsvis så blir det väl bra - det tror jag! Hoppas det finns nån rolig människa som man känner igen och kan hälsa lite glatt på, hihi. Min älskade pojkvän känner visst alla i den här stan och hälsar så lyckligt på allt och alla, skulle ju få vara roligt ifall JAG kunde få hälsa på nån som inte han känner - kanske omöjligt, men man kan ju alltid hoppas. Det skulle i alla fall vara nåt ;)

Nu ska jag minsann städa, det har jag lovat mamma - dukitg tjej, hej!

PUSS!


Fotboll för hela slanten idag!

Sooooovmorgon!

och det var underbart!

Det var längesen jag sov riktigt länge, enda till 11! Fantastiskt skönt må jag säga! Precis vad jag behövde, iii! Alla andra dagar har jag antingen börjat jobba vid 7 eller bara vaknat onormalt tidigt, jobbigt? OH JA! Men idag börjar jag inte jobba fören 14.30 så att ta en rejäl sovmorgon var nummer 1!

Igår var jag på Norra Vi och upplevede lite gamla minnen, vilket var himla mysigt och väldigt trevligt, hihi. Och i morgon är jag ledig och då ska jag tydligen på Bullerby Cup. Har inte riktigt fattat grejen med det än, men det kommer väl? Bara att stå ut när man inser att man har kommit till en fotbollsgalen familj - but I like it! hihi! Kanske kan jag få sno en såndär rolig tröja från läskfabriken i Vimmerby, ni vet - hallonsoda, passionsfrukt, cola och alla dom! Haha, kul värre! För det är väl där som dom har sådana där tröjor?!

Nehe, dags att pallra sig iväg till jobbet nu då!

PUSS!

Förbannat jävla snygg

Ni anar nog inte hur fruktansvärt jobbigt det var att gå upp ur sängen i morse för att åka och jobba ... Det var verkligen en plåga. Men upp kom jag och även till jobbet, där det hela blev mycket bättre eftersom jag tycker så himla mycket om mitt jobb! Jag har haft hemmadag idag, vilket innebär att man hjälper en av de boende att t.ex. handla, tvätta, stryka, diska, dammsuga, moppa, laga mat och andra hushålliga saker. Så jag har fått mycket gjort och det var faktiskt väldigt kul! Trots att jag var tvungen att ringa till mamma när jag inte visste hur man tvättar - pinsamt! 19 år och kan inte tvätta, goosh! Får nog bli ändring på det!

Men det roligaste på hela dagen var nog när Anna, en i personalen, kom fram till mig och sa att jag minsann hade en liten beundrare. Hm? Vad menar hon? Då hade en av de boende kommit fram till henne och sagt - Asså, Hanna är så förbannat jävla snygg! Och gud vad vi skratta! Jag har nog inte haft så roligt på länge! Men tack ändå, det var ju kul att höra ;)

Ikväll ska jag åka tillbaka i tiden och uppleva lite Norra Vi-känsla, hoppas det blir mysigt!

Vi hörs i morgon!

PUSS!

Rom i bilder

Här får ni äntligen lite bilder från Rom!

Bara att klicka så blir dom stora!

            

       


       

   





Kalas!

Alldeles strax ska jag åka till Bennemåla och bästa Sandra för lite tjugoårskalas, wiii! Hon ska få ett fint, grönt armband från Italien, hoppas hon gillar det :) hihi!

Idag har jag annars varit nere i Vimmerby och hos älsklingen, ett välbehövligt besök kan jag lova! Det blev en promenad ner till stan och äta lite glass, sen blev det att kolla lite i affärer och sen en mysig lunch på storgatan, iii! Myspys!

Men nu måste jag verkligen åka!

PUSS! 


ont

jag har ont, ont i precis hela kroppen - det är oväder på gång, i mitt liv

ta mig härifrån - snälla?

Back from ROMA

oj oj oj! Vilka fem dagar det har varit! Helt fantastiskt! Rom är otroligt vackert och jag äälskar den staden! Jag älskar när det kryllar av människor, när solen är framme och alla är på sådär härligt och mysigt humör! Det har varit 35-37 grader varmt och trots att vi faktiskt GICK ca 7 (!) timmar om dagen så har brännan inte riiiiktigt gjort sitt känner jag, jag BORDE ha blivit brunare. Men min kropp tillåter tydligen inte det ... suck! Och dom där 7 timmarna jag pratar om är inget skämt. Familjen Jonsson är minsann hurtig och tog inte tunnelbanan någonstans (i och för sig så gick det inte att ta den eftersom den bara går åt två håll, men det behöver man ju inte nämna) så vart vi än skulle så gick vi, well done! Egentligen gick vi inte 7 timmar i sträck, utan dagarna var ungefär upplagda såhär:

Söndag:
10.00 Komma till Rom
 - ta sig till lägenheten, som för övrigt låg 1 minut från centrum, iii
12.00 Äta på Mcdonalds - bläää, men bara att stå ut
16.00 Promenera genom Rom och försöka förstå sig på staden, även kolla affärer
18.00 Titta på Fontana di Trevi - mycket vacker fontän!
19.00 Glasspaus - kan inte finna några ord, så UNDERBAR!
22.00 Sova

Måndag:
07.30 Uppstigning (nu skulle vi upptäcka Rom, ingen sovmorgon här inte)
09.00 Guidad tur på Colosseum och Forum Romanum - som var väääldigt häftigt
15.00 Hem och äta lunch
17.00 Strosa runt i staden och även äta pizza - jag skojar inte, Rom har uuuuunderbara pizzor
20.00 Glasspaus
22.30 Sova

Tisdag:
07.00 Uppstigning - tydligen tyckte mamma o pappa att vi var för långsamma igår, så det fick bli en tidigare uppstigning, gäsp!
08.30 Kolla på St Peterskyrkan - hurtiga som vi är så gick vi 551 trappsteg istället för att ta hissen som gjorde att man "bara" behövde gå 321 trappsteg, kanske hade min hissfobi lite med saken att göra också, men det hör inte hit
Peterskyrkan var faktistk helt otroligt vacker! Vilken kyrka asså, man blev helt stum när man kom in av alla detaljer, wow!
12.00 Glasspaus
14.00 Lunch som bestod av någonslags baguettliknande macka, mmmm
15.00 Gå hemåt, kolla olika marknadsstånd, sovunierbutiker och andra affärer
17.00 Middag hemma
19.00 Glass vid Fontana di trevi - oerhört mysigt ställe, ett MÅSTE på kvällarna
22.00 Sova

Onsdag:
07.15 Uppstigning - vi barn la till en kvarts sovmorgon, herregud, vi är ju på semester! ;)
09.00 Gå på marknad - gud så kul! Mycket småplock som jag äälskar
11.00 Lååååång promenad genom halva Rom, kändes det som, med lite shopping i småbutiker.
13.00 Glasspaus
15.00 Gå hem och äta lunch
18.00 Gå till St Clemens - en kyrka som är bygd i tre nivåer, coolt!
19.00 Hem och packa inför morgondagen
20.30 Äta spaghetti bolognese eller som vi tjejer, äta lasagne - maten är nåt jag verkligen kommer sakna, fattar inte att man kan laga så fantastiskt GOD mat!
22.00 Glasspaus
22.30 Äta chips på spanska trappan
24.00 Sova

Torsdag:
06.10 Uppstigning
- göra sig iordning
07.30 Lämna lägenheten
13.25 Landa i Sverige, iiii

Måste bara säga att den här resa har varit så underbar! Och jag har känt mig så fruktansvärt bortskämd då min älskade pappa verkligen betalade allt, thanks dad! ♥

Ni får visst ursäkta det långa inlägget, lite tråkigt med bara massa text. Men bilder kommer snart!

PUSS!




du var vår vän och syster

från sverige till ROM

Snart bär det av, det som jag har längtat efter så länge - familjen Jonssons resa till ROM! Tro det eller ej, trots att det är med familjen så är jag riiiktigt pepp! Har höga förväntningar och tror faktiskt att vi kommer att kunna klara oss ganska bra i detta främmande land. För er som inte riktigt fattar så har min pappa fyllt hela 50 år och vi ska fira det genom att ta oss en liten skön tripp till Rom, vilket ska bli hur härligt som helst!

I natt 02.30 bär det av från lilla Björkfors till Skavsta, med ett stopp i Norrköping för att plocka upp bigbrother. Sen sätter vi oss på planet och, om det inte kraschar vill säga, så är vi snart i Rom! Jag längtar som en ... jag vet inte rikigt vad, men jag LÄNGTAR! Det ska bli 35-37 grader och strålande sol, så vi får väl se hur mycket vi orkar med ;) Men som tur är så slapp vi dom 44 graderna som kommer på lördag, men eftersom vi kommer hem på torsdag så är det lugnt. Jag tror inte våran lilla bleka familj hade klarat så varma grader. 


Colosseum kommer att besökas :)

Sen måste jag också berätta att jag fick ett erbjudande från Sandra om att åka till Österrike och jobba, fatta vad härligt! Hon kan fixa både jobb och boende vilket är helt fantastiskt bra! Tänk att få åka massa skidor och bara hänga med massa härligt folk, det skulle vara nåt! I så fall blir det perioden januari-maj, så det är ju inte riktigt än. Men ändå! :)

Nee, nu ska jag till kyrkogården och sätta blommor på farmors grav eftersom farmor skulle fyllt år idag och sen åka och sjunga på Lindas mormorskalas och sen ska jag packa - för i natt drar vi! iiii

Vi ses på torsdag igen!

PUSS!



Farmor  ♥

Mys med Julli!

Igår åkte jag ner till Vimmerby för att träffa bästa Julia, vi hade bestämt att vi skulle gå på bio och kolla in nya Harry Potter filmen, iii! Eftersom Julli inte slutade fören halv sju och bion börja halv åtta och jag trodde det skulle vara packat med folk så åkte jag ner till Vimmerby lite tidigare för att stå i kö. Utanför Konsum träffa jag på lite andra Harry Potter fans, så som Sandra Tengvall som var heeelt överlycklig över att hon äntligen skulle få se filmen. Så jag bestämde mig för att köa med dom så kunde Julia komma sen :) Dock när vi kom fram till bion vid 18-tiden och vi trodde på fullaste allvar att kön skulle räcka enda upp till torget så stämde inte riiiiiktigt våra förväntningar. Det var två tjejer och tre utklädda Harry Potterkillar. MEN, vi har ju i alla fall nästa först i kön, så det var ju bara bra. Sen kom lite annat folk som Lova och Issan, vilket var himla mys. När Julia också hade kommit så kunde bion äntligen få börja. Jag måste erkänna att jag var glad över att äntligen få se filmen, men under filmens gång så var jag ändå lite besviken. Den var lite seg och det tog så himla lång tid innan det hände något. Men som tur var så hade jag ju läst boken, så då var det lite lättare att fatta. Och jag måste ju också bara säga att jag och Julia bara ääääälskade slutet (varför vi gjorde det får ni lista ut själva när ni ser filmen, vi har läst boken, kan jag ge som ledtråd ;)) Men hur som helst, efter bion gick jag och Julli hem till henne för att prata massa skit och andra viktiga saker, hihi! Sen bar det av till Harrys, dock inte så länge för mig eftersom jag var tvungen att åka hem mitt i natten, men jag fick i alla fall träffa min älskling :) Jag måste säga att det var en riktigt bra kväll och jag hade verkligen jättekul och jag som har saknat min Julli så mycket var sååå glad över att få träffa henne igen!




Jag måste bara nämna att min älskade pappa fyller 50 idag med! Det tycker jag kan vara värt att nämnas! GRATTIS PAPPSEN! ♥ Han fick mitt fina hyllningstal som jag skrev till honom på svenskan i våras, inramat och allt. Han blev minsann lite rörd när jag läste upp det för honom, ååh.

PUSS!

Väckt av telefonsamtal från jobbet - försovning!

Hanna: hanna ... ? (med nyvaken, rosslig röst)
Anna-Sara: Hej! Det är Anna-Sara på gruppbostaden.
Hanna: äääh? (börjar fatta vad som händer lite smått)
Anna-Sara: Var är du?
Hanna: VAD ÄR KLOCKAN?! (skräckslagen tjej som sitter rak som en pinne på sängen)
Anna-Sara: strax efter sju ...
Hanna: JAG HAR FÖRSOVIT MIG, HERRGUD! (skriker halvt i Anna-Saras öra, som säkert fick hålla telefonen 5 meter bort)
Anna-Sara: haha, det har jag också gjort ... (och pratar på så glatt)
Hanna: JAG KOMMER SÅ FORT JAG KAN! (tror jag slängde på luren innan Anna-Sara riktigt var klar med det hon prata om, schysst tjej)

Ännu en stressig morgon till jobbet, dock var den självförvållad den här gången. Yrvaken och förvirrad blev det en snabb resa till Rimforsa, men fröken Jonsson var minsann en halvtimme senare på jobbet och räkna då också att det tar 20 minuter att åka, WELL DONE GIRL! Men det hela gick väldigt bra och det var ingen panik över att jag hade försovit mig som tur är!

I natt ska jag lägga telefonen på bordet, så jag måste gå upp för att stänga av den. Sen ska jag lägga Karins telefon vid dörren ifall jag av någon anledning inte vaknar av min. Bra plan va?

Time to slepp. I morgon väntar jobb 7-15, sen ska jag hem och göra mig iordning för en kväll med Julle, iii ♥

PUSS!

Äntligen lite shopping!

Igår sov jag hos älsklingen, myyys! Och idag var jag ledig, men inte älsklingen så jag åkte på impuls till Linköping med mamma, pappa och Karin. Tänkte köpa lite grejer till våran lilla resa till Rom som går av stapeln på söndag, iii! Dock blev det inte jättemycket shopping, men litegrann. Det fick bli:

randig tröja från Gina Tricot 149 kr
Vitt linne från H&M 59.50 kr
Vit spetsbh från H&M 98 kr
Bruna ballerina skor från Skopunkten 99 kr
Svarta tygskor från Skopunkten 199 kr


Tyckte jag gjorde lite kap i alla fall, mycket billigt! Jag ääälskar rea! ;)

Nu väntar jag på Lina, hon ska komma hit så ska vi fika lite och prata massa skit, precis som vi alltid gör och älskar! iii! I morgon väntar jobb igen. Men den här veckan är det inte så mycket som tur är, bara tisdag, onsdag och fredag! LOVE!

På torsdag fyller pappsen också 50 år, så då blir det storkalas, oj oj! Men det blir nog toppen, älska god mat i alla fall som man alltid får på kalas ;)

Nepp, nu ska jag kila!

PUSS!


Jag saknar allt för ofta!

Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

Jag hatar ensamma fredagskvällar, men vad ska jag göra? Henrik jobbar och alla andra är på Hultan k'änns det som. Jag vill också! MEN, dom har regn och det är inte jag jäääättesugen på kan jag meddela. Men Linda ringde igår när Regina Spektor spela Samson, det var faktiskt lite mäktigt - trots att det var genom telefonen. Henne hade jag absolut velat se, men nu är det som det är. Jag jobbar och står i istället ... I morgon är det jobb på Kinda Posten som gäller, som vanligt inte direkt pepp - men man får tänka på pengarna. Det blir Hornsmarken och där får jag träffa Henrik, så det känns oerhört bra. Även att vi träffades i tisdags så känns det som det var jättelängsesen vi sågs. Jag har verkligen gått och kärat ner mig, jag har alltid varit så himla "hård" förut. Sagt till alla att man visst klarar att inte ses på en vecka och att det bara är töntigt när de andra tjatar att dom inte har hört nåt från sina pojk/flickvänner på en hel dag. NU förstår jag dom, jag får också abstinens när jag inte hört nåt från Henrik på en hel dag. Det går liksom inte!

Just nu sitter jag och lyssnar på Håkan Hellström, I like him! Han är så himla skön och hans låtar får en att bara vilja dansa! GRR!
 
Favoriter är:

* En vän med en bil
* Nu kan du få mig så lätt
* Jag hatar att jag älskar och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig
* För en lång, lång tid
* Kär i en ängel

Så, nu har vi klarat av lite musiktips också minsann, toppen! Ge Håkan en chans så ska ni se att ni kommer falla för hans falska röst och fantastiska texter, jag älskart!


Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din och att dina ord i natten är det enda som når in

PUSS!

Förvirrad?

Hanna: ääh, ah? (alldeles nyvaken och heeelt borta)
Resursen: Godmorgon Hanna! Marie på resursen här, kan du tänka dig att byta pass idag?
Hanna: äh, va? (fortfarande heeelt borta)
Resursen: Ja, den ordinarie på jobbet är sjuk och vikarien till henne med. Kan du jobba istället?
Hanna: NU?!
Resursen: Ja? Eller ska du göra nåt annat idag?
Hanna: Vad är klockan?
Reursen: 07.08
Hanna: Ska jag åka NU?!
Resursen: Nej, när du har klätt på dig
Hanna: Jaha ... Då kan jag!

Att vakna av att telefonen ringer är inte mitt bästa har jag kommit fram till. Hon som skulle ha jobbat idag var sjuk och hennes vikarie var också sjuk så då ringde resursen, dom som fixar vikarier, till mig och fråga ifall jag kunde jobba på morgonen istället för kvällen. Dock fatta jag inte riktig vad dom mena, eller jag typ var ju helt nyvaken och borta så det var ju inte så konstigt. Men jag tror minsann att dom fick sig ett gott skratt när jag stressa upp mig och typ halvt skrek i telefonen för jag trodde att jag var tvungen att åka precis då ;) Men det gick bra, jag kom till jobbet och allt har gått prima ballerina! Så jag är ledig nu istället, hiiimla skönt!

På onsdag blir det bio med Julle, älska! ♥

PUSS!

Love is in the air

Idag har min älskade mamma och pappa förnyat sina äktenskapslöften efter 25 år som gifta, gulligt va? Karin och jag var självklart på plats för att dela denna fina cermoni, jag läste till och med en liten vers för dom. Åh, så fina dom var :) Det var ingen stor tillställning alls, men vad gjorde det? Inget!n Var precis lagom. Efter att dom bytt nya ringar så åkte vi till Café Columbia och fikade, sen åkte mamma och pappa till Björkbacken i Vimmerby för att gå på spa och ha det bra och Karin och jag fick vara hemma, haha! Men vi ska åka ner till Vimset sen för att möta upp mamma och pappa och äta lite tillsammans, himla mysigt! Tror jag ska hoppa in på Konsum också och överraska min älskling (hoppas bara inte han hinner se det här inlägget, men det gör han inte va?) Hihi, hoppas att han blir förvånad! Och glad såklart!


Ett liv för mig är ett liv med dig ♥

Jag ska nog också hoppa in på bokhandeln för att se ifall dom har boken En shopaholics bekännelser. Är jättesugen på att läsa den, har hört att den ska vara riktigt underhållande. Precis en sån bok som jag behöver när jag inte jobbar och har tråkigt :) Sen finns den tydligen i en serie med, precis som jag älskar! Det bästa är verkligen när man kan följa upp med fler böcker när den första är riktigt bra! iii

Förresten väntar jag med spänning på vad intagninsbeskedet till universitet och högskola ska säga, inte för att jag egentligen är så sugen på att plugga. Mest kul att se om jag kom in och hur det hela gick typ :) Mest intresserad är jag av vad juristprogrammet ska säga, inte för att jag tror att det har gått speciellt bra, men kul ändå ju, hihi!

Nu ska jag nog spela lite piano, börjar klia lite i fingrarna ;)

PUSS!

Lycklig

Jag älskar att vara med den som jag tycker så fruktansvärt mycket om



and remember that wherever you'll go, no matter how far,  will I always be waiting for you. I'll be waiting, I'll be waiting for you. As long as we know who we are, it won't be hard. I'll keep a part of you in my heart  ...

Underbar kväll

Trött, ont i nacken och varm - en perfekt start på dagen, NOT! Men vad gör det när gårdagen var så himla mysig och bra? Igår var jag i Vimset för att vara med min älskling, vilket var något jag hade längtat efter hela veckan. I och för sig så börja kvällen med att jag gjorde en pinsamt dålig parkering utanför huset, men jag blev lite nervös när halva familjen stod där och kollade på mig ;) Men jag tror inte att min hemska parkering gjorde så mycket, hihi. Sen ringde Sandra Tengis och undra om vi ville följa med och bada, dock hade jag inga badkläder med mig - men vi följde med ändå och det var himla kul att få träffa lite av folket igen :) Men sen börja det såklart regna, så då det blev det snabba steg till bilen för att fara hem. Istället fick det bli lite tv-tittande för mig och mitt hjärta, dock hade vi ju missat Sommar med Ernst så egentligen fanns det ju inte så mycket värt att titta på på torsdagskvällen ;) men men! Efter mycket tv-tittande fick det minsann bli en kvällspromenad, eller kanske rättare sagt en nattpromenad som var fantastiskt mysig och det var fortfarande jätteskönt i luften - helt underbart! Men när timmarna blev sena så blev det dags att åka hem, jag hade trots allt lovat mamma att komma hem med bilen eftersom dom är så styriga i det här huset och inte ritkigt kan planera, hehe.
Idag bär det av till mormor, för i morgon ska vi fira min morbror som fyllt 40. Storkalas blir det och massa god mat - mums!

Nu ska jag hoppa i sjön! PUSS!


                                            
Hanna ♥ Henrik

Första doppet

Idag lovar jag att inte skriva lika mycket som förra gången, hehe. Hade inte tänkt att skriva så mycket annat än att jag badade för första gången ute i år, det var faktiskt inte speciellt kallt. Riktigt skönt måste jag nog säga ändå, blir nog bad i morgon igen. För mer ikväll hinner jag inte. Ikväll blir det utgång i Linköping med Linda, Linnea och Jeanette - me like! Det blir stek och häng på 55:an som vi älskar, iii!

Nu ska jag äta, sen duscha, sen fixa mig, sen prata med hjärtat (vilket jag hur som helst kommer göra hela kvällen ändå, hihi), sen dra till linda och sen UTGÅNG!


PUSS!

RSS 2.0